Úvodní stránka » Lukšikova stáj » Falešné nanodisky - případ ZENON

Dále popisovaný případ poslouží jako dokonalá ilustrace toho, jak zmíněná skupina pracovala, kdo se tomto podvodu podílel a především naznačuje, jak rozsáhlá a organizovaná tato činnost byla a nedělejme si iluze, i nadále je.

Abychom děj zasadili do nějakého časového rámce, je třeba uvést, že informace o tomto podvodu obdržela policie v roce 2014. Na konci článku pak najdete autentické materiály předané Policii ČR v tomto případu.

Zde si nejdříve dovolíme malé odbočení a poznámku.

Zamysleme nad tím, jak se v průběhu času zásadně změnilo vnímání škody. Bývaly doby, kdy pokud někdo ukradl v samoobsluze lahev rumu, byl z toho poprask jako v Kovářské uličce. V současné době se bavíme o škodách v řádech stovek milionů korun a přijde nám to jako normální, skoro to vypadá, jako by se nikdo pro sto tisíc ležících na ulici ani neshýbl, tedy pokud mluvíme o "klukách, co mluví s klukama". Zvláštní.

Ale zpět k našemu případu.

V kostce šlo o to, že jedna firma z Lukšikovy stáje vyveze do zahraničí zboží za cca 1,5 miliardy (!) korun. Čtete dobře, za 1,5 miliardy Kč. Cílem bylo získat vratku DPH od českého státu ve výši cca 270 milonů korun.

Pokud totiž dojde k vývozu zboží do JČS (česky jiného členského státu EU), pak vývozce obdrží od státu zpět již zaplacené (alespoň naoko) DPH.

Proto firma ovládaná Lukšikem předstíraně nakoupila v Velké Británie přes další firmy dvě palety neexistujících výrobků, v tomto případě paměťových karet podobných klasickým SD kartám používaným například ve fotoaparátech. Následně se budeme věnovat i tomuto řetězcci firem, protože tuto část zajišťoval již někdo jiný.

Aby se dosáhlo co největší jednotkové ceny za kus, byly tyto karty deklarovány jako naprosto revoluční, pracující na úplně novém principu. A proto byly náležitě drahé, protože byo třeba vytvořit zboží za velký objem peněz ale malé co do skutečného objemu. V tomto případě se jednalo o dvě palety. Napodobeniny těchto "revolučních" karet byly skutečně vyrobeny na objednávku v Číně a dopraveny do České republiky. Následně byly tyto napodobeniny skutečně fyzicky přepraveny dodávkou na Kypr.

Celá tato maškaráda měla za cíl vzbudit zdání serióznosti a pravosti obchodu. Pro dokonalost nechali organizátoři tohoto podvodu vytvořit i webové stránky www.nanodisk.cz (již neexistují), kde popisovali vlastnosti neexistujícího produktu.

Celý podvod byl následně i prakticky realizován a na finanční úřad byly doručeny dokumenty k požadované vratce DPH.

V tomto okamžiku zasáhla policie a aktéry (resp.realizátory) případu zadržela a obvinila.

Případ měl velkou mediální pozornost, neboť se jednalo o první realizaci týmu Daňové kobry. Namátkou uveďme například Idnes, Irozhlas, Aktuálně.cz a další.

Video z policejního zásahu v bydlišti Lukšika najdete na Youtube kanál investigace COM.

Následně předkládáme dokumenty, které byly poskytnuty Policii ČR k tomuto případu.

Tyto informace spolu se zveřejněnou vztahovou analýzou, která dodala potřebná jména a firmy, tak Policii ČR umožnila bleskově v daném případě zasáhnout. Je jenom škoda, že opoměla tyto skutečnosti (asi z vrozené skromnosti) při následných tiskových konferencích a prezentacích jaksi zmínit.

Byť byl tento případ Policií ČR vyšetřován (v současné době snad míří k soudu), zveřejnili jsme ho proto, že zapadá do celkového kontextu námi popisované trestné činnosti, ale především z toho důvodu, že Policie ČR tyto širší vazby nevzala opět v úvahu a řešila případ samostaně.

Přidat komentář


Zvýrazněné položky jsou povinné.

Přehled komentářů

  1. Korupce a podvody v NCOZ Praha (Oldřich Vejpustek, 15. 1. 2021 13:20:44) Odpovědět | Zobrazit odpovědi

    Dobrý den pane Wünch, mám dotaz na podvody konkrétně v tomto případě falešných nanodisků. Proč policisté NCOZ konkrétně Bohun,Krobot a vedení NCOZ zakrývá celou pravdu a prodává lidem informace přímo ze spisu,padělá důkazy? A proč Bohun zaměstnává falešné spolupracující svědky, kteří páchají další podvody na DPH jako je například pan Kratochvíl? Proč policista Bohun a jeho kamarádka ze SZ se domlouvají na falešných důkazech a padělají důkazy? A další dotaz Znáte policistu Karla Bohuna z NCOZ? Děkuji za odpovědi.

    1. Re: Korupce a podvody v NCOZ Praha (Wunsch, 9. 3. 2021 16:48:38) Odpovědět

      Oldřich Vejpustek , největší podvodník co stále brečí, ze nic neudelal


Kontakt

910127165