Úvodní stránka » Úvodník

Řada z vás si jistě může položit otázku, odkud byly čerpány informace, které byly následně zpracovány do písemné a grafické formy a předány Policii ČR a dalším orgánům. Abych předešel zbytečným dohadům, pokusím tuto nepoloženou otázku preventivně zodpovědět.

Odpověď je velmi jednoduchá - přímo od lidí, kteří se této trestné činnosti buď aktivně zúčastnili nebo od jejich známých či spolupachatelů, tedy přímo z kriminálního prostředí. Je potřeba si uvědomit, že žijeme v České republice a touha říci něco na někoho je u nás široce zakořeněna, v prostředí podvodníků to platí také a možná i dvojnásob.

Motivace k tomu, aby jeden podvodník udal (nebojme se toho slova, o nic jiného stejně nejde) dalšího podvodníka, svého kamaráda, spolupachatele, bývá různá. Někdy může být motivací získat lepší postavení v případném trestním stíhání, motivem  může být i pomsta a v neposlední řadě zde naprosto perfektně funguje staré dobré české přísloví :"Když mě chcípla koza, tak ať sousedovi chcípne taky". 

Proto jsou mnou uváděné informace pravdivé a vyčerpávající, pocházejí totiž přímo od zdroje.

Abych výše uvedené co nejlépe ilustrovali, umístil jsem na náš Youtube kanál (seznam videí s názvem Jak to chodí v podsvětí) videonahrávku, kterou pořídil Jan V. (sám je na ní jedním z aktérů) a kterou následně předal dalším. Je zřejmé, že ani v podsvětí nepanuje žádná selanka. Možná nejpikantnější na této nahrávce je fakt, že byla pořízena profesionálním zařízením, které používá i Policie ČR, u které bylo koneckonců také zapůjčeno.

Jak je z těchto řádků evidentní, nejedná se o žádné čáry a kouzla nebo snad zázraky. Nešlo v žáném případě o vlastní informace policie, naopak policie v tomto případě dostala veškeré informace na stříbrném podnose.

Samo vedení policie přiznává, že vlastní vyhledávací činnost policistů je mizerná až nulová. O to více potom zaráží fakt, jakým způsobem, alespoň v mnou popisovaných případech, se získanými informacemi policie nakladá. 

Posouzení nechám na laskavém čtenáři.


Kontakt

910127165