Úvodní stránka » SKY-SOFT » SKY-SOFT, spol. s r.o. - začátek

Společnost SKY-SOFT, spol. s r.o., IČ 625 85 746, byla založena 12.ledna 1995 a od roku 2008 měla pouze jediného jednatele.

Podle výpisu z Obchodního rejstříku se zabývala širokou paletou činností především v oboru IT a telekomunikací. Prodávala počítače, mobilní telefony, komponenty počítačových sítí a také poskytovala v tomto oboru řadu služeb, např. poradenství. Byla také poskytovatelem internetového připojení v oblasti Prahy 8 a okolí.

Na první pohled tedy nic, co by vybočovalo z běžného rámce, podobných firem existuje bezpočet.

Právě rok 2008 byl však zlomový, to se totiž potkali, jak se říká "kluci, co spolu mluví".

Slovo dalo slovo a činnost společnosti SKY-SOFT se zásadním způsobem změnila. Tedy ne navenek, stále prodávala komponenty IT, počítače a mobilní telefony, ale pouze fiktivně. Měla řadu osvědčených "zákazníků", kteří si objednávali tuto techniku v řádech desítk milionů korun měsíčně, řádně jim za toto neexistující zboží vystavila faktury, které byly "zákazníkem" cestou bankovního účtu řádně proplaceny (cestou bankovního účtu bylo velmi důležité, viz dále).

Ptáte se, co bylo pointou takového podivného obchodu ? Není přece samosebou si něco objednat, zaplatit a nedostat nic.

Ale "zákazník" přeci jen něco dostal - dostal zpět své peníze, které původně cestou bankovního účtu zaslal jako platbu za odebrané "zboží". Pravda, ne do kounyy, taková "služba" něco stojí, ale protože se odměna společnosti SKY-SOFT pohybovala v řádu jednotek procent, byl to úžasný obchod pro obě strany.

Na straně společnosti SKY-SOFT naprosto bezpracný zisk (palety se zbožím běhaly pouze na papíře), ale pro "zákazníka" byl profit ještě daleko zajímavější. Utratil totiž obrovské finanční prostředky naprosto (alespoň na první pohled) legálně za zboží, ale své finanční prostředky dostal po odečtení "marže" SKY-SOFTU zpět v hotovosti a mohl s nimi libovolně nakládat, oficiálně totiž neexistovaly.

Ale to nebyl z pohledu "zákazníka" jediný profit. Nakoupené "zboží" bylo totiž odečitatelnou položkou, o kterou si snížil případný daňový základ.

Šlo tedy o jasný případ praní špinavých peněz a krácení daně.

Pokračování v dalším článku.

Přidat komentář


Zvýrazněné položky jsou povinné.


Kontakt

910127165